@Mishazimmermann

OVER MIJ: 

Ik ben Misha Zimmermann en ik ben de oprichter van Drumschool Amersfoort. Ik heb een passie voor drummen en lesgeven dus dit is de perfecte manier om dit te combineren. 

 

Drumschool Amersfoort is gestart vanuit mijn passie, maar heeft ook een doel. Ik wil graag mijn enthousiasme en liefde voor muziek en drummen doorgeven. 

 

Ik vind het belangrijk dat jonge kinderen succeservaringen beleven met muziek. De wetenschappelijke kant hierachter is dat tijdens het maken van muziek beide hersenhelften sterker met elkaar verbinden. Muziek maken stimuleert de neuronen waardoor betere onderlinge verbindingen ontstaan. In andere woorden: de emotionele ontwikkeling wordt gestimuleerd. 

 

Voorbeelden van onderwerpen die tijdens een muziekles naar boven komen zijn: gevoelens, samenwerken en het ontwikkelen van creativiteit. Daarnaast heb je ook nog de fijne motoriek en misschien wel het belangrijkst het plezier van muziek maken. 

U kunt zich misschien voorstellen dat dit allemaal zeer positieve invloed heeft op kinderen, maar zelfs voor grotere kinderen, tieners en volwassenen is hier grote winst in te behalen. Naar mijn mening is drummen voor bovenstaande ontwikkelingen een uiterst geschikt middel.


Het afgelopen jaar zijn de optredens minder geworden wegens Covid-19, maar optreden is ook iets wat ik regelmatig met plezier doe. Mijn favoriete optreden van 2019 was de Kerstviering in de kerk Keerpunt in Amsterdam. Ik heb ervaring met het spelen in verschillende bandjes, maar mijn kracht ligt in het improviseren. Ik hou van open-band avonden en kan snel op gevoel met (bijna) alles meespelen. 


Waarom ik drummen heb gekozen? Dat is heel simpel. Toen ik 3 jaar was stond ik te rammen op de pannen van mijn moeder en tikte ik met mijn benen onder de tafel tijdens het eten. Ik heb altijd overal ritme in gezien en gevoeld en drummen is het beste instrument wat hierbij past. In drummen kan ik mijn energie kwijt. Voor alle kinderen die niet stil kunnen zitten, groot of klein, ik snap je en drummen is het medicijn. 


Door het openen van Drumschool Amersfoort ben ik begonnen aan het verwezenlijken van mijn droom.